• Moduly - karate
          • Moduly - karate

          • Aj v tomto školskom roku sa žiaci našej školy zúčastnili projektu Moduly. Pod dohľadom trénera zo
            Slovenského zväzu karate absolvovali blok 6 vyučovacích hodín zameraných na karate. Projektu sa
            zúčastnili nielen žiaci 2.-4.ročníka ale aj starší žiaci 6. a 7.ročníka. Naučili sa základy blokov, úderov
            a kopov, zdokonalili sa v obrane a taktiež si vyskúšali súťažnú dráhu: Karate Agility. Okrem toho sa
            naučili riešiť sporné situácie, primerane reagovať v kritických momentoch a aplikovať pravidlá fair-
            play.

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Moduly - karate.

        • Európsky deň jazykov
          • Európsky deň jazykov

          • Jazykové vzdelávanie je prínosom pre mladých aj starých - človek nie je nikdy príliš starý na to, aby sa naučil nový jazyk a tešil sa z príležitostí, ktoré sa mu tým otvoria. Aj zopár slov jazyka krajiny, ktorú navštívime, nám ľahšie umožní nadviazať nové priateľstvá a kontakty. Učenie sa jazykov iných národov nám umožňuje vzájomne si lepšie porozumieť a pochopiť naše kultúrne rozdiely. Z iniciatívy Rady EÚ si od roku 2001 dňa 26. septembra v mnohých krajinách Európy ľudia pripomínajú Európsky deň jazykov. V dňoch od 27.-29.9.2023 sme si aj na našej škole pripomenuli tento deň. Na hodinách anglického a nemeckého jazyka sme uskutočnili niekoľko zaujímavých aktivít pre žiakov prvého aj druhého stupňa.
            V rámci hodín Anglického jazyka žiačky 9.A triedy Ema Dovalová, Aneta Gavalcová a Adela Sasková spestrili hodiny žiakom 3., 5. a 6. ročníka čítaním rozprávok v anglickom jazyku. Žiaci 7., 8. a 9. ročníka si v rámci tohto dňa vyskúšali rozpoznávať nahrávky rôznych európskych jazykov, rozšírili si vedomosti o reáliách európskych a anglicky hovoriacich krajín absolvovaním vedomostného kvízu a pripojili sme sa aj k webináru venovanému Braillovmu písmu. Na 1.stupni sme skúmali rôzne európske jazyky pomocou pracovného listu a zistili, že napr.
            Novak Djokovic ich ovláda až 8. Na hodinách Nemeckého jazyka sme pracovali najmä v knižnici, hľadali knihy cudzích jazykov a tvorili pomocou nich nemecké slová. Čítali a prekladali sme knihy nielen v nemčine ale aj vo francúzštine, taliančine, španielčine, ruštine či portugalčine. Rozprávali sme sa o štátoch Európy, ich jazykoch, idiómoch, jazykolamoch a najdlhších slovách v rôznych jazykoch. Veríme, že tieto aktivity nám pomohli zviditeľniť dôležitosť výučby cudzích jazykov a spestriť samotné vyučovacie hodiny. Budeme sa samozrejme tešiť na ďalší 26. september a aktivity, ktoré spoločne pripravíme.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Európsky deň jazykov.