• Dopoludnie s Pippi
          • Dopoludnie s Pippi

          •  Vo štvrtok  a v piatok ( 24. a 25. novembra) prišla k nám na návštevu nezbedná Pippi Dlhá pančucha, hlavná hrdinka rovnomennej knihy švédskej spisovateľky Astrid Lingrenovej. Pippi je svojrázne dievčatko s neobvyklým správaním, menom a výzorom. Spoločnosť jej robili kamaráti od susedov Tommi a Annika.  Navštívili žiakov 1. – 4. ročníka, čítali im príbehy z knihy, hodinu spestrili ukážkami z filmu a pozornosť detí si preverili krátkymi otázkami a kvízom. Na záver deti čakala sladká odmena. Taktiež sa rozhodli, že si Pippi aj nakreslia a urobia výstavku v triede. Týmto ďakujeme žiakom 6. A triedy  - Nine Okšovej, Karolíne Grznárovej a Marošovi Grachovi  za originálne spestrenie hodiny literatúry našim mladším žiakom a pevne veríme, že sme aspoň niektorých z nich inšpirovali návštevou knižnice a vypožičaním si knižiek. A práve o to nám všetkým ide, aby naše deti viac čítali.

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Pipi dlhá pančucha.

        • Jeseň v ŠKD
          • Jeseň v ŠKD

          • Jeseň pani bohatá, zážitky nám rozdáva

            V našom škd sme zažili veľa krásnych chvíľ. Hrávali a športovali na školskom dvore či ihrisku. Pozorovali prírodu v našom okolí, aj vesmírne divadlo v podaní zatmenia slnka či šantili s popadaným lístím. Plody ako šípky,boli dobré surové, ale aj pečené jablká bola špecialita. Klubovňu nám zdobia živé, papierové aj plechové tekvice.

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Jeseň v ŠKD.

        • Riaditeľské voľno 18. 11. 2022
          • Riaditeľské voľno 18. 11. 2022

          • Riaditeľ ZŠ s MŠ Prašice v súlade so zákonom 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov poskytuje z prevádzkových dôvodov dňa 18. novembra 2022 (piatok) žiakom ZŠ riaditeľské voľno. V tento deň nebude v prevádzke ani materská škola, ani školská jedáleň.

            Mgr. Miloš Mik

            riaditeľ

        • Školský šport – projekt Moduly, Karate
          • Školský šport – projekt Moduly, Karate

          • Žiaci 2.-4.ročníka našej školy sa na hodinách telesnej a športovej výchovy pod dohľadom trénera zo Slovenského zväzu karate venovali v mesiaci október karate. Žiaci absolvovali blok 6 vyučovacích hodín a to vďaka projektu MODULY, organizovaným MŠVVaŠ SR. Cieľom tohto projektu je priniesť na hodiny telesnej a športovej výchovy inovatívny obsah. Projekt je zameraný na žiakov 2.-4.ročníka I.stupňa základných škôl. Naši žiaci sa naučili základy blokov, úderov a kopov, zdokonalili sa v obrane a taktiež si vyskúšali súťažnú dráhu: Karate Agility. Okrem toho sa naučili riešiť sporné situácie, primerane reagovať v kritických momentoch a aplikovať pravidlá fair-play.

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský šport – projekt Moduly, Karate.

        • Imatrikulácia prvákov 11.11. 2022
          • Imatrikulácia prvákov 11.11. 2022

          • Milou tradíciou sa na našej škole stalo, že prváci neprežívajú svoj veľký deň len začiatkom septembra, ale rovnako slávnostný je pre nich aj deň prijatia za našich žiakov – IMATRIKULÁCIA  11. novembra  sme sa stretli v telocvični, kde prváci odpovedali na zvedavé otázky pána riaditeľa. Každý prvák predviedol svoje vystúpenie a všetci dokázali, že teraz už u nás patria medzi naozajstných žiakov, čo potvrdili svojim sľubom prváka. Deviataci boli tí, ktorí im tento „ veľký deň „ pripravili spolu so svojou triednou učiteľkou. Veľkou ceruzou ich pasoval pán riaditeľ a dostali aj medailu správneho prváka . Bol to pre nich jedinečný a nezabudnuteľný deň!
            Všetkým prvákom želáme veľa zdravia, úsmevov a úspechov v škole.

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Imatrikulácia prvákov .

        • Európsky deň jazykov
          • Európsky deň jazykov

          • Z iniciatívy Rady EÚ si od roku 2001 dňa 26. septembra v mnohých krajinách Európy ľudia pripomínajú Európsky deň jazykov. Cieľom tohto európskeho dňa je upozorniť na dôležitosť  štúdia jazykov, zvyšovanie medzikultúrneho povedomia, podpora kultúrnej a jazykovej rozmanitosti Európy, ktorú treba zachovávať, chrániť a zveľaďovať. Aj na našej škole sme si pripomenuli tento deň, kedy v dňoch 19.-25.10. sme uskutočnili niekoľko zaujímavých aktivít pre žiakov prvého i druhého stupňa. Na prvom stupni tretiakom a štvrtákom a na druhom stupni žiakom 5. a 6. ročníka prečítali naši deviataci Martina Nedeľková, Alexandra Martinčeková a Marek Novotný rozprávky Perníková chalúpka (Hansel and Gretel) a Červená čiapočka (Little red riding hood) v anglickom jazyku, čím si mladší žiaci obohatili svoju slovnú zásobu o nové výrazy. Žiaci 7., 8. a 9. ročníka v rámci tohto dňa nadobudli vedomosti o reáliách európskych a anglicky hovoriacich krajín absolvovaním vedomostného kvízu, podľa fotografií z rôznych európskych miest hádali, z akej krajiny daná fotografia pochádza, takisto určovali podľa nahrávok rodených obyvateľov z európskych krajín, akým jazykom rozprávali. Na hodinách nemeckého jazyka siedmaci, ôsmaci a deviataci hrali hry podporujúce jazykové zručnosti, žiačky ôsmeho ročníka čítali siedmakom texty na čítanie s porozumením v nemeckom jazyku, žiaci sa hrali rôzne didaktické hry, absolvovali aktivity zamerané na skupinovú prácu a týmto si rozšírili
            znalosti o reáliách nemecky hovoriacich krajín nášho európskeho kontinentu. Veríme, že tieto aktivity uskutočnené hravou formou nám pomohli zviditeľniť dôležitosť výučby cudzích jazykov a spestriť samotné vyučovacie hodiny. Budeme sa samozrejme tešiť na ďalší 26. september a aktivity, ktoré spoločne pripravíme.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Európsky deň jazykov.