• Nástup do školy od 10.1.2022
          • Nástup do školy od 10.1.2022

          • Vážení rodičia, milí žiaci !

            V pondelok 10.1.2022 začína prezenčné vyučovanie pre všetkých žiakov základnej školy a detí materskej školy. Platí rozvrh hodín ako na začiatku školského roka. Pri nástupe žiakov do školy Vás žiadame o vyplnenie tlačiva o bezpríznakovosti v aplikácii Edupage a o otestovanie žiakov a následné zaslanie vyhlásenia  o vykonaní testu na Edupage najskôr 9.1.20222. Ranná ŠKD nebude do odvolania. Naďalej platí povinnosť nosiť rúško vo všetkých vnútorných priestoroch školy. O prípadných ďalších zmenách Vás budeme informovať.

            Veríme, že všetko spolu zvládneme,  prajeme všetkým veľa zdravia.

        • Vianočné prázdniny
          • Vianočné prázdniny

          • Na základe rozhodnutia ministra školstva sú vianočné prázdniny v základnej škole aj v materskej škole od pondelka 20.12.2021 do piatku 7.1.2022 .

            Nástup detí do základnej školy aj materskej školy je v pondelok 10. 1. 2022. V prípade zmeny termínu Vás budeme informovať na stránke školy.

        • Vianočné tvorivé dielne
          • Vianočné tvorivé dielne

          • Už sa blížia Vianoce, ten čas rýchlo letí. Na stromčeku sviečky svietia, šťastím žiaria deti. Vianoce spájajú rodinu a priateľov. My sme spojili svoje sily a ako jedna veľká rodina si spoločne v každej triede vytvorila pod šikovnými rukami krásne vianočné ozdoby rôznych farieb a typov, ktorými sme si skrášlili priestory našej školy, čím sme si vytvorili príjemnú sviatočnú atmosféru.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné tvorivé dielne.

        • Oznam vedúcej školskej jedálne
          • Oznam vedúcej školskej jedálne

          • Prosíme rodičov o PROMPTNÉ uhradenie sumy za stravu v školskej jedálni za december (deti dostali šeky dnes). 

            Uhradiť šekom alebo internet bankingom treba NAJNESKÔR zajtra 17.12.2021

            Rodičov detí, ktoré sú choré alebo sú v karanténe a nemohli si prebrať šek osobne prosíme, aby ohľadom sumy kontaktovali vedúcu školskej jedálne p. Šipošovú - 0908 792 015

            Ďakujeme

        • Upozornenie
          • Upozornenie

          • Upozorňujeme rodičov dochádzajúcich žiakov, že podľa našich zistení spoločnosť Arriva bude zabezpečovať autobusovú dopravu od 13.12.2021 v prázdninovom režime. Prosíme Vás o zabezpečenie individuálnej dopravy Vašich detí do školy aj zo školy počas nasledujúceho týždňa. 

        • Mikulášska nádielka pre žiakov našej školy
          • Mikulášska nádielka pre žiakov našej školy

          • Do našej školy zavítal 6. decembra svätý Mikuláš v sprievode anjela a čerta. Nálada bola výborná a najmä malí žiačikovia a deti z materskej školy prekypovali šťastím a nedočkavosťou, aby mohli svätému Mikulášovi a jeho pomocníkom anjelovi a čertovi predviesť, čo všetko dokážu. Nechýbali piesne, rýmovačky, ktoré boli sprevádzané hudbou a príjemnou náladou. Svätý Mikuláš za to deťom nadelil sladkosti. Deň svätého Mikuláša vniesol medzi školské lavice vánok sviatočnej a adventnej nálady, ktorý vrcholí vianočnými sviatkami. Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš.

        • Upozornenie na stredu 1. 12.
          • Upozornenie na stredu 1. 12.

          • Vážení rodičia a žiaci, pre poruchu stroja neboli dnes 30.11. dokončené asfaltérske práce v areáli školy, preto aj zajtra, 1.12. 2021 bude vstup do školy a vyučovanie v rovnakom režime ako 30. 11. Teda vstup do budovy školy bude  umožnený iba zadným vchodom od telocvične! Hlavná brána a hlavný vchod bude uzatvorený. Prístup do školy bude možný iba od telocvične po schodoch k zadnému vchodu. Toto obmedzenie platí aj pri vyzdvihnutí žiakov z popoludňajšieho ŠKD.

            Vyučovanie na 1. stupni bude skrátené na 4 vyučovacie hodiny a na druhom stupni na 5 hodín.

        • Oznam
          • Oznam

          • Z dôvodu dokončovacích  asfaltérskych prác v areáli školy, vstup do budovy školy bude dňa 30.11. 2021 t.j v utorok, umožnený iba zadným vchodom od telocvične! Hlavná brána a hlavný vchod bude uzatvorený. Prístup do školy bude možný iba od telocvične po schodoch k zadnému vchodu. Toto obmedzenie platí aj pri vyzdvihnutí žiakov z popoludňajšieho ŠKD.

            Ranná ŠKD je z epidemiologických dôvodov do odvolania zrušená!  

        • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna
          • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna

          • Na základe § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a § 3 ods. 10 vyhlášky 231/2009 Z. z. o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách.    Udeľujem z organizačných dôvodov dňa 25.11. 2021 t.j. vo štvrtok riaditeľské voľno.

            Mgr. Miloš Mik

                                                                                                                 riaditeľ  školy

        • Šarkaniáda v ŠKD
          • Šarkaniáda v ŠKD

          • Atmosféru jesenného počasia si deti v ŠKD spríjemnili šantením so šarkanmi. Najskôr si šarkanov vytvorili sami z odpadových a prírodných materiálov, s ktorými si potom vyzdobili priestory školského klubu. Následne si deti užili ozajstnú zábavu vonku na školskom dvore. Do fotogalérie bol pridaný nový album Šarkaniáda v ŠKD.

        • Prednáška o kynológii
          • Prednáška o kynológii

          • Dňa 8.10. 2021 sme mali v škole milú návštevu. Žiačka 7.A triedy, Veronika Dingová, prišla do školy so svojim psom Brunom. Nebolo to preto, žeby sa chcel Bruno v škole učiť matematiku, či slovenčinu, práve naopak. Naši žiaci sa chceli dozvedieť čo najviac o ňom. 4.10. sme si aj u nás v škole pripomenuli Deň zvierat a pri tej príležitosti Veronika žiakom 1. – 4. ročníka porozprávala o svojom psovi a o jeho výcviku. Je členkou Kynologického klubu v Prašiciach a už dva roky sa venuje výcviku svojho psa Bruna. Našim žiakom predviedla a vysvetlila, čo všetko je možné psíka naučiť a ako ho vycvičiť tak, aby poslúchol na každý povel. Bruno bol veľmi disciplinovaný a trpezlivý a všetky Veronikine povely zvládol na jednotku. Po prednáške mali žiaci množstvo otázok, na ktoré Veronika odpovedala, no najviac sa tešili na chvíľu, kedy budú môcť Bruna pohladkať. Bruno si tú chvíľu veľmi užíval a deti tiež. Naši žiaci ukázali, že majú k zvieratám a k prírode pozitívny vzťah. Na záver tohto stretnutia pán riaditeľ Veronike poďakoval a poprial jej ešte veľa úspechov v kynologickej činnosti. K prianiu sa všetci pripájame a držíme im obom palce.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Prednáška o kynológii.

        • Európsky deň jazykov
          • Európsky deň jazykov

          • 26. september - Európsky deň jazykov

            Jazykové vzdelávanie je prínosom pre mladých aj starých - človek nie je nikdy príliš starý na to, aby sa naučil nový jazyk a tešil sa z príležitostí, ktoré sa mu tým otvoria. Aj zopár slov jazyka krajiny, ktorú navštívime, nám ľahšie umožní nadviazať nové priateľstvá a kontakty. Učenie sa jazykov iných národov nám umožňuje vzájomne si lepšie porozumieť a pochopiť naše kultúrne rozdiely.

            Z iniciatívy Rady EÚ si od roku 2001 dňa 26. septembra v mnohých krajinách Európy ľudia pripomínajú Európsky deň jazykov. Cieľom tohto európskeho dňa je upozorniť na dôležitosť  štúdia jazykov, zvyšovanie medzikultúrneho povedomia, podpora kultúrnej a jazykovej rozmanitosti Európy, ktorú treba zachovávať, chrániť a zveľaďovať.

            Aj na našej škole sme si pripomenuli tento deň, kedy v dňoch 13.-15.10. sme uskutočnili niekoľko zaujímavých aktivít pre žiakov druhého stupňa. Zapojili sme sa do výtvarnej časti súťaže, kde žiak 9.A triedy Kristián Bárta nakreslil výkres na tému „Jazyky okolo nás“ v rámci hodiny nemeckého jazyka. Žiaci 9. A triedy Barbora Glosová, Nela Šimková a Sebastián Rodina čítali žiakom príbehy o zvieratách v nemeckom jazyku. Do literárnej časti súťaže prispela žiačka 8.A triedy Martina Nedeľková, ktorá napísala vlastnú báseň v anglickom jazyku. V rámci hodín anglického jazyka žiačky 9.A triedy Lea Okšová a Nela Šimková spestrili hodiny žiakom 5. a 6. ročníka čítaním rozprávky Hansel and Gretel (Perníková chalúpka) v anglickom jazyku. Žiaci 7., 8. a 9. ročníka si v rámci tohto dňa rozšírili vedomosti o reáliách európskych a anglicky hovoriacich krajín absolvovaním vedomostného kvízu.

            Veríme, že tieto aktivity nám pomohli zviditeľniť dôležitosť výučby cudzích jazykov a spestriť samotné vyučovacie hodiny. Budeme sa samozrejme tešiť na ďalší 26. september a aktivity, ktoré spoločne pripravíme.

             

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Európsky deň jazykov.

        • Na bicykli do školy
          • Na bicykli do školy

          • Naša škola sa v termíne od 4.10. – 8.10.2021 zapojila do kampane s názvom Do školy na bicykli, ktorú organizovala Cyklokoalícia a vyhlásilo ju Ministerstvo dopravy a výstavby SR.

            Hoci sa v názve kampane spomína bicykel, jej cieľom je podporiť akýkoľvek zdravý a udržateľný spôsob dopravy do škôl – chôdzu, bicyklovanie či jazdu na kolobežke.

            Súčasťou kampane bolo aj monitorovanie tried – sledovali sme, ktorá trieda dosiahne najvyššie percento príchodov do školy peši, na bicykli alebo na kolobežke. Taktiež sme sa  v priebehu tohto týždňa na vybraných hodinách venovali jazde na bicykli, či kolobežke a zásadám údržby bicykla.

            Rozumieme, pravdaže, všetkým dôvodom na cestu autom, či už je to počasie alebo vzdialenosť. Ak sa však viete aspoň niekedy zaobísť bez auta, skúste to.

            Spolu sme za 1 týždeň zaznamenali nasledovný počet príchodov do školy bez použitia motora:

            1.stupeň: 157

            2.stupeň: 266

            Oceňujeme všetkých žiakov, ktorí prichádzajú do školy peši, na bicykli alebo na kolobežke – prispievate k ekologickejšej preprave a presne o toľko áut menej zastane ráno pred našou školou.

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Na bicykli do školy.

        • Prerušenie prevádzky materskej školy
          • Prerušenie prevádzky materskej školy

          • Na základe rozhodnutia RUVZ v Topoľčanoch, z dôvodu nadlimitného zvýšenia počtu respiračných ochorení sa od pondelku 11. 10. 2021 do piatku 15. 10. 2021 vrátane, prerušuje prevádzka v materskej škole Prašice.

            O ďalšom postupe Vás budeme informovať na webovej stránke školy.

        • Týždeň zdravej výživy
          • Týždeň zdravej výživy

          • ZŠ s MŠ Prašice

             

            Týždeň zdravej výživy

             

            11.-15. októbra 2021

             

               

                 Vo vašich triedach budú prebiehať aktivity spojené   s prezentáciou zdravých jedál (tvorivé dielne ) , tvorenie výtvarných prác (nástenka) i besedy  žiakov o nevhodných stravovacích návykoch  dnešných mladých ľudí...

            Tešíme sa na vaše aktivity !

          • Darovanie krvi

          • Obec Prašice a Národná transfúzna služba SR organizuje dňa :

            12. októbra  2021

            odber krvi, ktorý sa uskutoční od  8, 00 hod. v budove Kultúrneho domu v Prašiciach.

            https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTXW8s7fYxSh2XAfo61cQKEhRnEgZoQ0BbpLhUWurbhSEW_RzOf

        • Výstava ovocia a zeleniny
          • Výstava ovocia a zeleniny

          • Máme tu jeseň a s ňou našu tradičnú výstavu ovocia a zeleniny, ktorej plody dopestovali v záhradách rodičia našich žiakov. Je na čo pozerať - voňavá, farebná, rôznorodá, krásna ako jeseň sama. Poďakovanie patrí všetkým, ktorí svojimi plodmi prispeli a učiteľom, ktorí nimi skrášlili priestor našej školy

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Výstava ovocia a zeleniny.

        • Výlet do Nitry
          • Výlet do Nitry

          • Dňa 14. 9. 2021 sa žiaci 5.B a 7.A zúčastnili výletu, ktorý získali ako odmenu za zber papiera. Je zaujímavé že obidve tieto triedy nazbierali najviac papiera už po dvakrát, no žiaľ epidemická situácia im neumožnila si výhru vychutnať. Žiaci však boli trpezliví a sľúbenej odmeny sa dočkali. Cieľom ich výletu sa stala Nitra – mesto s bohatou históriou. Ako prvú navštívili baziliku sv. Emeráma, ktorá ich upútala krásnymi nástennými maľbami a relikviami svätých. Potom si prezreli podzemné, obranné chodby – kazematy, navštívili aj diecézne múzeum, v ktorom sa nachádzajú vzácne archeologické nálezy i liturgické predmety. Cestou do diecéznej knižnice si žiaci nezabudli kúpiť malý suvenír, ktorým iste  potešili rodičov i súrodencov. V diecéznej knižnici obdivovali množstvo kníh, zoradených do vysokých políc, ale i najmenšiu knihu – korán, ktorá sa zmestila do zápalkovej škatuľky. Mnohí si v knižnici pripadali ako vo filme o malom čarodejníkovi. Zápisom do pamätnej knihy sa odobrali na cestu domov. Výlet sa všetkým páčil a veria, že si ho o rok zopakujú.

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album výlet do Nitry.

        • Vyhlásenie o bezpríznakovosti
          • Vyhlásenie o bezpríznakovosti

          • Vážení rodičia žiadame Vás aby ste od pondelka 6. 9. 2021 až do odvolania vždy v prvý deň v týždni, alebo pri nástupe dieťaťa do školy po viac ako troch dňoch neprítomnosti, predložili tiednemu učiteľovi dieťaťa vyhlásenie o bezpríznakovosti .

            Vyhlásenie predkladajte prostredníctvom rodičovského konta v edupage, cez mobil, alebo počítač.

            Celý postup je úplne jednoduchý, môžte si ho pozrieť na tomto odkaze :  https://help.edupage.org/sk/u2462