•                 Zápis do materskej školy
          • Zápis do materskej školy

          • Základná škola s materskou školou, Ul. 1. mája 144, Prašice

            Vám oznamuje

            termín zápisu detí do materskej školy

            na školský rok 2020/2021,ktorý bude prebiehať

            od 4.5.2020 do 15.5.2020 a to elektronickou formou.

            viac informácií na webovom sídle materskej školy - https://ms-prasice.webnode.sk/

            alebo na telefónom čísle 0948 089 589

            Žiadosť o prijatie je k dispozícii na webe MŠ, alebo tu:Prihlaska_do_MS_(1).docx

            Ak ste tak doteraz neurobili, stiahnite si ju, vyplňte a podpíšte.

            Podpísanú ju zoskenujte a pošlite na msprasice@gmail.com

            Ak nemáte možnosť zoskenovať prihlášku, tak ju len vyplnenú a nepodpísanú pošlite na uvedený mail, podpíšete ju dodatočne pri nástupe dieťaťa do MŠ.

             

             

                                                                                  Mgr. Miloš Mik

                                                                                    riaditeľ školy

        • ​​​​​​​Zápis do 1. ročníka ZŠ
          • ​​​​​​​Zápis do 1. ročníka ZŠ

          • Základná škola  s materskou školou, Ul. 1. mája 144, Prašice oznamuje rodičom, že zápis detí do prvého ročníka na školský rok 2020/2021 sa v našej škole  uskutoční od 15. apríla - 20. apríla 2020 bez prítomnosti detí a rodičov elektronickou formou.

            Elektronickú prihlášku nájdete tuElektronická prihláška

            V prípade, ak máte problém s elektronickým podaním prihlášky, kontaktujte vedenie školy na tel. čísle  0904 337 337.

            Overenie údajov poskytnutých zákonnými zástupcami sa uskutoční do dvoch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.

            Ak zákonný zástupca žiada o odklad začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky, v elektronickej prihláške v poznámke uvedie ( žiadam odklad). Týchto zákonných zástupcov budeme telefonicky kontaktovať.

            Škola postupuje v súlade s rozhodnutím ministra školstva, vedy, výskumu a športu:

            2.1 zápisy budú školy organizovať bez osobnej prítomnosti detí; odporúča sa komunikácia elektronickou formou, ak to technické podmienky umožňujú, prípadne iným spôsobom v závislosti od priestorových možností konkrétnej základnej školy s dôrazom na dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení,

            2.2 overenie údajov poskytnutých zákonnými zástupcami sa uskutoční do dvoch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania,

            2.3 zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami doloží vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie do vydania rozhodnutia o prijatí dieťaťa do základnej školy , najneskôr do 15. júna 2020,

            2.4 ak zákonný zástupca požiada o odklad začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky, súčasť žiadosti zákonného zástupcu, ktorým je odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast a odporučenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie sa nebude pri zápise vyžadovať, ale zákonný zástupca ich doručí dodatočne, najneskôr do štyroch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.

             

             

             

        • Všetkým žiakom a rodičom
          • Všetkým žiakom a rodičom

          • Milí rodičia a žiaci!

            Minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling  vydal nové opatrenie  k aktuálnej situácii v SR zo dňa 24.03.2020: 

            1. Vyučovanie v školách je prerušené až DO ODVOLANIA

            2. Testovanie 9-2020 je ZRUŠENÉ

            3. Prihlášky na stredné školy - do 15.05.2020 ( rušia sa termíny prevzatia a odovzdania prihlášky, ktoré boli predtým uvedené na stránke školy) Termín na podpis prihlášky bude včas zverejnený – sledujte stránku školy!

            4. Prijímacie skúšky na SŠ - do 30.06.2020 (bude upresnené)

             5. ZÁPIS do 1. ročníka bez prítomnosti detí - 15.04. - 30.04.2020 – bližšie informácie budú zverejnené už čoskoro!

             6. Vyučovanie ONLINE – v našej škole využívame prostredie Edupage t.j. stránka školy alebo  internetová žiacka knižka, kde si treba sledovať domáce úlohy + program Alf – postup ako sa tam dostať: Na úvodnej stránke školy v záložke O škole kliknite na testy ALF. Do kolónky vľavo dole na píšte kód zsmsprasice a kliknite na ŠTART. Vyberte svoje meno a triedu, kolónka heslo zostane prázdna a prihláste sa. Kto nemá prihlasovacie údaje na Edupage ozve sa svojmu triednemu učiteľovi!

            7. Infostránka pre rodičov a učiteľov: www.ucimenadialku.sk 

            8. Neprebraté učivo sa presúva do ďalšieho ročníka.

          • Dôležitý oznam a termíny pre deviatakov


          • Vážení rodičia, milí deviataci, vzhľadom na mimoriadnu situáciu Vás žiadame, aby ste svoje vyplnené Záväzné informácie na prihlášku na Strednú školu na ďalšie štúdium zasielali na  mailovú adresu školy: zssmsprasice@gmail.com


            Na stiahnutie tu : zavazne_informacie_na_Stredne_skoly_netalentovky.docx



            Tieto údaje je potrebné zaslať na uvedený e-mail  školy najneskôr do 20. 03. 2020. V prípade neúplných/nesprávnych údajov Vás bude spätne kontaktovať Mgr. Janka Stanková výchovná poradkyňa.


            V prípade, že by karanténa pokračovala po 30.03.2020, tak je potrebné

            • 30.3.2020 od 9.00 do 12:00 hod si prísť vyzdvihnúť prihlášku do ZŠ s MŠ Prašice


            • 8. 4. 2020 od 9.00 do 12:00 hod priniesť podpísanú prihlášku rodičom, žiakom a potvrdenú lekárom do ZŠ s MŠ Prašice


            Vopred ďakujeme za pochopenie a spoluprácu.


          • Dôležitý oznam

          • V súlade s rozhodnutím Ústredného krízové štábu  zo dňa 12.3.2020 sa celoplošne uzatvárajú všetky materské a základné školy.

            Základná škola s materskou školou Prašice bude uzavretá od 16.3.2020 do 27.3.2020 vrátane.

            Žiaci si budú v rámci samoštúdia priebežne vypracovávať domáce úlohy zadané jednotlivými vyučujúcimi. O nástupe do školy Vás budeme informovať formou webovej stránky a obecného rozhlasu.

        • Farebný týždeň
          • Farebný týždeň

          • V dňoch od 9.3. do 13.3.2020 sa už po tretíkrát uskutočnila na našej škole akcia s názvom „Farebný týždeň“. Každý deň v týždni reprezentoval inú farbu, ktorá charakterizovala rôzne emócie a poukazovala, na ktorú časť u nás ľudí pôsobí. Úlohou žiakov, učiteľov, vychovávateľov a všetkých, ktorí sa chceli zúčastniť, bolo dať si v daný deň viditeľný kus oblečenia danej farby. Odmenou pre najviac zapojené triedy a zároveň motiváciou bol jeden celý týždeň bez domácich úloh. Po vyhodnotení účasti sa s najväčším počtom percent stali víťazmi z 1. stupňa triedy 2.A, 3.A a z 2. stupňa trieda 7.A. Odmenu získajú po nástupe do školy. Pochváliť treba aj pedagogický zbor, vychovávateľky, či pani asistentku, ktorí sa s radosťou zapojili. Ďakujem všetkým zúčastneným.

            Do galérie farebný týždeň boli pridané fotografie.

        • Divadielko
          • Divadielko

          • Začiatkom marca žiaci z dramatického krúžku pod vedením pani učiteľky Mgr. M.Stančíkovej potešili svojich mladších spolužiakov /1.-4.roč./ a predškolákov divadelnou rozprávkovou hrou Snehulienka. Do galérie divadielko boli pridané fotografie.

        • Finále okresu Topoľčany vo futsale žiakov
          • Finále okresu Topoľčany vo futsale žiakov

          • Vybraní žiaci siedmeho, ôsmeho a deviateho ročníka po februárovom víťazstve v skupine postúpili na finále okresu, ktoré prebehlo dňa 3.3.2020.

            Naši chlapci síce predviedli výborný výkon ale prvé miesto im napokon o vlások uniklo.

            Futsalisti našej školy napokon skončili na 2.mieste za čo im srdečne gratulujeme!

            Víťazom sa stala ZŠ Kovarce.

            Našu školu reprezentovali: Gabriel Kováčik, Tobiáš Hugo Barta, Štefan Šmiček (9.A), Tomáš Novotný (9.B), Filip Macko, Sebastián Ištván (8.A), Filip Cifra, Šimon Milata, Nikolas Halo, Samuel Kováč (7.A).

            Do galérie Finále okresu Topoľčany vo futsale žiakov boli pridané fotografie.

        • Lyžiarsky výcvik 2020
          • Lyžiarsky výcvik 2020

          • Od  24.2. do 28.2. 2020 sme na týždeň odhodili všetky školské povinnosti za hlavu a v Jasenskej doline na chate Nezábudka na týždeň zasvätili svoj život inému učeniu než zažívame každý deň  škole. Na svahu sme nepotrebovali perá ani učebnice, stačili nám len lyžiarky a lyže. Rozdelení sme boli do troch skupín, dve začiatočnícke a jedna pokročilá. Inštruktor  nás najslabších bol veľmi zábavný a dokonca mu to hore na svah na lyžiach bez vleku išlo rýchlejšie, než nám dolu z kopca. Neviem povedať, aký bol inštruktor skupiny pokročilých, ale podľa toho ako o ňom rozprávali, môžem posúdiť, že bol tiež dobrý a naučil ich nové veci tak ako my zvyšní sme sa naučili lyžovať. Rozhodne by som tam strávila oveľa viac času, než sme mohli a aj keď umelý sneh nebol nič moc, posledný deň nášho odchodu nám teta Perinbaba dopriala skutočný sneh (samozrejme sa našli takí,ktorí toho ihneď využili a zguľovali nás ešte v posteliach, ale čo sa dá robiť, každý vie svoje o tomto), na čom sa oveľa lepšie lyžovalo ako na umelom. Podarilo sa nám ku koncu pri odovzdávaní lyží zguľovať aj našu pani učiteľku Ondrušovú, ktorá bola proti trištvrte žiakov sama. Na záver len dodám, že veľkú chybu urobil ten, čo s nami na lyžiarsky nešiel, pretože sa mu nechcelo. Užili sme si veľa zábavy, ako na svahu, tak aj pri večerných programoch, ktoré pripravili postupom času všetky skupiny. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zaslúžili o to, aby sme mohli zažiť lyžiarsky výcvik.

            Diana Glósová, žiačka 9.B

            Do galérie Lyžiarsky výcvik 2020 boli pridané fotografie.

        • Karneval 2020
          • Karneval 2020

          • Tento školský rok sa karneval konal presne v piatok 14.2., posledný deň pred jarnými prázdninami. Opäť bolo veľké množstvo masiek z 1. aj z 2. stupňa, ktoré boli veľmi zaujímavé i nápadité a bolo sa veru na čo pozerať. Okrem žiakov sa samozrejme zapojili i vyučujúci. Súčasťou karnevalu bola promenáda žiackych masiek, tanečná zábava, súťaž, tombola a vyhodnotenie najkrajších masiek. Vyhodnocovali sa nielen masky žiakov, ale i najlepšia učiteľská maska. Novinkou tento rok bola hudba podľa výberu žiakov, ktorú nám púšťal pán učiteľ Prochádzka. Akcia prebehla úspešne, žiaci sa zabavili a niektorí aj niečo vyhrali.

             

            Do galérie Karneval 2020 boli pridané fotografie.

        • Testovanie 9
          • Testovanie 9

          • Testovanie 9

            v školskom roku 2019/2020

            Testovanie sa uskutoční 1. apríla 2020 (streda).

             

            Žiaci budú testy písať v nasledovnom poradí:

            1. matematika

            2. slovenský jazyk a literatúra

             

            Ciele testovania: získať obraz o výkonoch žiakov pri výstupe z druhého stupňa ZŠ (ISCED 2), monitorovať úroveň ich pripravenosti na ďalšie štúdium (ISCED 3), porovnať výkony jednotlivých žiakov a škôl, poskytnúť školám, decíznej sfére a širokej odbornej verejnosti spätnú väzbu o úrovni vedomostí a zručností žiakov v testovaných predmetoch, ktorá napomôže pri skvalitňovaní vyučovania.

            Čas riešenia:   matematika - 90 minút

            slovenský jazyk a literatúra – 70 minút

            Počet testových úloh: matematika – 30 úloh

            slovenský jazyk a literatúra – 30 úloh

            Povolené pomôcky: kalkulačka, rysovacie pomôcky, pero, ktoré píše namodro.

            Nepovolené pomôcky: mobilné telefóny, alebo iné elektronické zariadenia, výpisky, študijné materiály, učebnice a pod.

        • Oznam - školský bufet
          • Oznam - školský bufet

          • Oznamujeme rodičom a žiakom,

            že od 1. marca 2020 končí školský bufet.

            Od pondelka si teda nebude možné v škole zakúpiť jedlo ani nápoje.

        • Jarné Prázdniny
          • Jarné Prázdniny

          • Pripomíname rodičom a žiakom, že od pondelka 17. februára do piatku 21. februára sú jarné prázdniny.

            Vyučovanie bude pokračovať

            od pondelka 24. februára.

        • Darovanie krvi – 6.2.2020
          • Darovanie krvi – 6.2.2020

          •  Aj tento rok pokračujeme v tradícií KVAPKY KRVI. Chceme poďakovať ľuďom, ktorí aj dnes našli cestu k nám, aby pomohli tým, ktorí to potrebujú. Privítali sme 39 dobrovoľných darcov. Sme tu pre vás, aby sme váš šľachetný čin pomohli uskutočniť. Nasledovný odber bude v júni 2020. Srdečne vás očakávame. Čo viac  môže človek spraviť  ako zachrániť život? Je to motivácia, ktorej sa nedá odolať. Do galérie Kvapka krvi 2020 boli pridané fotografie.

          • Ukončenie chrípkových prázdnin v MŠ

          • Riaditeľ ZŠ s MŠ Prašice oznamuje, že na základe rozhodnutia okresného hygienika dňom 10.2.2020 t.j. od pondelka končia chrípkové prázdniny v materskej škole a začína sa riadna prevádzka. Z dôvodu zabránenia opakovania sa epidémie žiadame rodičov, aby priviedli do škôlky iba deti v 100 % zdravotnom stave.   V Prašiciach, dňa 7.2. 2020

            Mgr. Miloš Mik

            riaditeľ ZŠ s MŠ

          • Chrípkové prázdniny v MŠ

          • Riaditeľ ZŠ s MŠ Prašice oznamuje, že na základe rozhodnutia okresného hygienika dňom 31.1.2020 t.j. od piatku začínajú chrípkové prázdniny v materskej škole. Trvať budú až do odvolania, pravdepodobne do piatku 7.2.2020. Presný dátum ukončenia určí okresný hygienik na základe epidemiologickej situácie. Základná škola a školská jedáleň fungujú naďalej v normálnom režime.

            Mgr. Miloš Mik

            riaditeľ školy

        • Skrátené vyučovanie
          • Skrátené vyučovanie

          • Oznamujeme rodičom a žiakom, že v piatok 31. 1. 2020 sa kvôli rozdávaniu vysvedčení upravuje rozvrh tried. Žiaci 1. - 4. ročníka dostanú vysvedčenie a končia vyučovanie štvrtou hodinou, prevádzka školského klubu detí je skrátená do 15:00 hod.

            Žiaci 5. - 9. ročníka dostanú vysvedčenie a končia piatou hodinou. 

            V pondelok 3. februára sú polročné prázdniny, vyučovanie pokračuje v utorok 4. februára.

          • Výzva

          • Vyzývam rodičovskú verejnosť na podávanie návrhov na kandidátov do volieb jedného zástupcu rodičov detí  MŠ do Rady školy pri ZŠ s MŠ Prašice. Kandidáta na voleného člena Rady školy môže po jeho písomnom súhlase navrhnúť ktokoľvek z rodičov – voličov, alebo kandidát sám môže oznámiť svoje rozhodnutie kandidovať do Rady školy. Termín prijatia návrhov kandidátov do volieb Rady školy je do 28.1. 2020 do 12. 00 hod na riaditeľstve školy.                                                                                                                                                                                             Mgr. Miloš Mik riaditeľ školy

             

            Oznam o uskutočnení volieb zástupcov rodičov detí  MŠ do Rady školy pri ZŠ s MŠ Prašice

            Voľby jedného zástupcu rodičov detí MŠ do Rady školy pri ZŠ s MŠ Prašice sa uskutočnia dňa 28.1.2020 v budove MŠ o 15.30 hod.

             

        • Okresné kolo anglickej olympiády
          • Okresné kolo anglickej olympiády

          • V stredu 15.1.2020 naše dve najúspešnejšie žiačky v olympiáde v anglickom jazyku v školskom kole si boli zmerať sily so žiakmi iných škôl v okresnom kole olympiády v anglickom jazyku, ktoré sa konalo na ZŠ Škultétyho v Topoľčanoch. Okresné kolo im dalo iste veľmi zabrať, najprv absolvovali písomnú časť a po krátkej prestávke bolo ich úlohou zaujať skúšajúcu komisiu v ústnej časti. Konkurencia bola silná, ale úspešne zabojovali a reprezentovali našu školu.

            V kategórii 1A sa na krásnom 3. mieste umiestnila Lea Okšová zo 7.A  a v kategórii 1B bola na 9. mieste Loretta Kopincová z 9.A.

            Obom výherkyniam ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy a prajeme ešte veľa podobných úspechov.

            Do galérie Okresné kolo anglickej olympiády boli pridané fotografie.

          • Výzva

          • Vyzývam rodičovskú verejnosť na podávanie návrhov na kandidátov do volieb troch zástupcov rodičov žiakov  ZŠ do Rady školy pri ZŠ s MŠ Prašice.                                                                                                      Kandidáta na voleného člena Rady školy môže po jeho písomnom súhlase navrhnúť ktokoľvek z rodičov – voličov, alebo kandidát sám môže oznámiť svoje rozhodnutie kandidovať do Rady školy. Termín prijatia návrhov kandidátov do volieb Rady školy je do 20.1. 2020 do 12. 00 hod na riaditeľstve školy.                                                                                                                                                                                         Mgr. Miloš Mik                                                                                                                                             riaditeľ školy

             

            Voľby troch zástupcov rodičov žiakov ZŠ do Rady školy pri ZŠ s MŠ Prašice sa uskutočnia dňa 20.1.2020 v budove ZŠ o 15:00 hod.