• Upozornenie pre rodičov žiakov prvého stupňa
          • Upozornenie pre rodičov žiakov prvého stupňa

          • Na základe odporúčania RÚVZ Topoľčany, nebude od zajtra až do odvolania žiakom prvého stupňa poskytovaná strava v školskej jedálni. Ak je napriek tomu nutné aby vaše dieťa počas tohto obmedzenia naďalej navštevovalo ŠKD, zabezpečte mu prosím suchý obed, ktorý nebude treba zohrievať a žiak ho skonzumuje po skočení vyučovania. 

            Ďalej upozorňujeme rodičov detí dochádzajúcich z okolitých obcí, že počnúc dnešným dňom miestny autobusový dopravca prešiel na tzv. " prázdninový režim spojov ". K tomu kroku pristúpil z organizačných dôvodov po víkendovom testovaní, pričom tento krok nekonzultoval s dotknutými samosprávami a ani s nami. Ak vašmu dieťaťu vypadol niektorý spoj do alebo zo školy, riešte prosím tento problém individuálnou dopravou.

            Za vaše pochopenie tejto mimoriadnej situácie vám ďakujeme.

        • Aktuálne pokyny
          • Aktuálne pokyny

          • Vážení rodičia

            od stredy 28. 10. 2020 platia usmernenia vydané MŠVVaŠ SR, ktoré špecifikujú nástup detí do MŠ a žiakov prvého stupňa ZŠ po prvom kole celoplošného testovania v súvislosti s ochorením COVID-19.

            Pre vás a vaše deti z nich vyplýva nasledovné:

            - Jesené prázdniny sú v dňoch 30.10 a 2.11., nástup do školy pre žiakov prvého stupňa je 3.11.

               a v dňoch 6.11. a 9. 11. nástup do školy pre žiakov prvého stupňa je 10.11.

            - zákonný zástupca dieťaťa do veku 10 rokov bude predkladať pri prvom nástupe dieťaťa do školy alebo do materskej školy nový typ vyhlásenia zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Tlačivo upravené v zmysle Uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 678 z 22. októbra 2020 si môžete vytlačiť z tohto odkazu: Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_o_bezinfekcnosti_29-10-2020.docx ,alebo vypísať ráno pri vchode do školy.

            - žiak prvého stupňa, ktorý má nad 10 rokov sa musí preukázať negatívnym výsledkom testu, v opačnom         prípade sa nemôže zúčastňovať prezenčnej výučby.

            Z dôvodu viacerých možných variant vyučovania po ceoplošnom testovaní vám odporúčame naďalej sledovať stránku školy.

             

        • Rozvrh hodín pre 2. stupeň, pre dištančné vzdelávanie
          • Rozvrh hodín pre 2. stupeň, pre dištančné vzdelávanie

          • Pre druhý stupeň je v platnosti nový rozvrh, od utorku 27. 10. 2020 sa žiaci vyučujú podľa neho. Rozvrhy pre všetky triedy 2. stupňa nájdete kliknutím na tento odkaz: 

            rozvrh%281%29.pdf

            Začiatky jednotlivých online hodín sú upravené tak, že začínajú celou hodinou.

            Teda 1. hodina o 8:00, 2.hodina o 9:00 atď.

            Pripomíname, že účasť žiakov na dištančnom vzdelávaní je povinná, ich neprítomnosť na vyučovaní musí ospravedlniť zákonný zástupca. Žiaci sú povinní zúčastňovať sa online vyučovania a vypracovávať zadania pridelené vyučujúcim. Rozsah vyučovania je upravený a zameraný na hlavné vzdelávacie oblasti. 

            Zákonný zástupca žiaka sleduje a dodržiava usmernenia riaditeľa školy na webovej stránke, komunikuje s triednym učiteľom dohodnutým spôsobom.

            Prosíme Vás, aby ste zabezpečili podmienky pre dištančné vzdelávanie dieťaťa-internet, počítač (resp. notebook, mobil) a nastavili dieťaťu denný režim a kontrolovali  jeho dodržiavanie. 

        • Jesenný zber papiera 2020
          • Jesenný zber papiera 2020

          • Žiaci prvého aj druhého stupňa našej školy sa zúčastnili v tomto školskom roku jesenného zberu papiera, v ktorom tento rok padol rekord v počte vyzbieraných kilogramov papiera. Spolu za celú školu bolo vyzbieraných 19 474,76 kg papiera.

            Na prvom stupni najviac papiera vyzbierali nasledovné  triedy:

            Na 1. mieste sa umiestnila IV.B s 3 946,2 kg papiera, na 2.mieste skončila II.A s 2 194,25 kg papiera a na 3. mieste skončila IV.A s 1 373,05 kg  papiera.

            Ani druhý stupeň nezaostával v počte vyzbieraného papiera. Najviac papiera na druhom stupni vyzbierali nasledovné  triedy:

            Na 1.mieste sa umiestnila IX.A s 2 247,13 kg  papiera, na 2. mieste skončila V.A  s 1767,65 kg  vyzbieraného papiera a na 3. mieste skončila VI.A  s 1755,8 kg .

                                                    GRATULUJEME !!!

        • Pozor zmena! Organizácia vyučovania od pondelka 26.10.2020
          • Pozor zmena! Organizácia vyučovania od pondelka 26.10.2020

          • Na základe rozhodnutia Ústredného krízového štábu sa mení spôsob vyučovania 2. stupňa ZŠ na dištančnú formu. Dištančné vyučovanie bude prebiehať od 26.10.2020 do  29.11.2020 prostredníctvom Edupage (stránka školy), kde budú zadávané úlohy a poskytované informácie aj o online vyučovaní. Online vyučovanie bude prebiehať prostredníctvom aplikácie ZOOOM. Odkaz na aplikáciu nájde žiak po prihlásení sa cez svoje konto Edupage v sekcii triedna kniha, kde následne klikne na ikonku kamery. Automaticky sa mu aplikácia ZOOM nainštaluje. V prípade, že sa tak nestane kliknite na tento link, kde je inštruktážne video o nainštalovaní aplikácie ZOOM.

            https://www.youtube.com/watch?v=d6K1s6Dym5k&ab_channel=TomasTruchly Ak sa žiak nepripojí počas online hodiny bude evidovaný ako chýbajúci. 

            Školská jedáleň bude fungovať iba pre žiakov 1. stupňa, žiaci 2. stupňa sú automaticky odhlásení. 

            Termín jesenných prázdnin je zmenený - prázdniny budú v dňoch 30.10., 2.11., 6.11. a 9.11.2020. Tieto termíny platia pre prvý aj druhý stupeň ZŠ. 

             

             

             

        • Online exkurzia – ZKW Slovakia
          • Online exkurzia – ZKW Slovakia

          • Žiaci ôsmeho a deviateho ročníka našej školy sa zúčastnili 20.10.2020 online exkurzie v Spoločnosti ZKW Slovakia s.r.o. Topoľčany - Krušovce v spolupráci s centrom pre duálne vzdelávanie Dual Centire s.r.o. V naživo vysielanej exkurzii sa
            žiaci oboznámili s výhodami duálneho vzdelávania počas strednej školy, ako prebieha prax, koľko si popri škole vedia zarobiť a mali aj možnosť pozrieť si online  priestory ZKW Slovakia.

        • Zdravá výživa
          • Zdravá výživa

          • Hovorme o jedle

            Pri príležitosti Svetového dňa potravín /16.10./ prebiehali na našej škole počas celého týždňa aktivity zamerané na zdravú výživu. Žiaci sa na hodinách rozprávali o vplyve stravy na ľudský organizmus. Viedli si záznamy o tom, čo skonzumovali. Triedili potraviny na zdravé a nezdravé. Snažili sa nosiť si zdravú desiatu , ku ktorej im pani učiteľky pripravili  bylinkové čaje a zdravé maškrty. Žiaci sa zapojili aj do súťaží „Chutné maľovanie“ a „Potravinová sebestačnosť nie je iba prázdna fráza“, v ktorých predviedli svoj výtvarný a literárny  talent. Ich snaženie bude odmenené.

            Do galérie Zdravá výživa boli pridané fotografie.

        • Výstavka ovocia a zeleniny
          • Výstavka ovocia a zeleniny

          • Prišla jeseň a tak, ako každoročne zberáme úrodu zo svojich záhrad, sa aj na našej škole organizuje výstava plodov z nich. Jabĺčka, hrušky, tekvičky, cvikla, cibuľa, cesnak, oriešky, kukurica, lieskovce, paprika, šípky, trnky hrajú pestrými farbami, lákajú svojou vôňou a vitamínmi. Môžeme vidieť aj krásne naaranžované košíky a misky plodmi jesene. Spríjemnili sme si tak odchádzajúce leto a otvorili dvere jesene. Na výstavu prispeli rodičia a deti svojou jesennou nádielkou, za čo im všetkým ďakujeme.  

            Do galérie Výstavka ovocia a zeleniny boli pridané fotografie.

        • Zber papiera
          • Zber papiera

          • Zbierať papier sa naozaj oplatí! Šetrí energiu a znižuje ekologickú záťaž prostredia.

            V našej škole bude v dňoch od 19.10. – 23.10. 2020 prebiehať ZBER PAPIERA

             

            Papier môžete priniesť:

            PONDELOK :       od 13,00 – 16,00 hod

             

            UTOROK – ŠTVRTOK: dopoludnia od 7,00  –  7,30 hod.

            a popoludní  od 13,00 – 16,00 hod.

             

            PIATOK:               od 7,00 – 7,30 hod.

            Papier musí byť zviazaný a oddelený od kartónu.

            Zber sa bude konať za poštou, na zbernom dvore obecného úradu.

        • Oznam pre rodičov žiakov 5. a 9. ročníka.
          • Oznam pre rodičov žiakov 5. a 9. ročníka.

          • Oznamujeme rodičom žiakov 5. a 9. ročníka, že na základe nariadenia RUVZ, pre vysoký výskyt respiračných ochorení v uvedených triedach, sa budú piataci a deviataci od piatka 2. 10. 2020 do piatka 9. 10. 2020 , vrátane, vzdelávať dištančnou formou. Aby sme predišli zbytočným dohadom, zdôrazňujeme, že žiakom nebola nariadená karanténa, ale z preventívnych dôvodov sa budú vzdelávať z domu.

            Nakoľko nebudú v uvedených dňoch prítomní v škole, nebudú mať ani nárok na stravu v školskej jedálni. Zo stravovania ich rodičia odhlasovať nemusia, na celé obdobie sú odhlásení automaticky.

        •  Odber krvi - oznam
          • Odber krvi - oznam

          • Milí darcovia, nakoľko je obdobie COVID - 19, nemôžeme organizovať pravidelné odbery krvi. Chceme Vás však informovať, že v prípade záujmu môžete darovať krv v NTS Nitra každý deň. Opäť Vás radi privítame po skončení epidémie. S pozdravom Vaša ZŠ s MŠ Prašice

        • Oznam pre rodičov - ranný ŠKD
          • Oznam pre rodičov - ranný ŠKD

          • Oznamujeme rodičom, že od pondelku  21. 9. 2020 bude v prevádzke ranný školský klub detí v normálnom režime a to od 6:30 hod. Podmienkou navštevovanie ranného ŠKD je povinné nosenie rúška.

            Táto doba prevádzky platí zatiaľ do odovolania a ďaľšie zmeny budú závisieť od opatrení RUVZ a pokynov Ministerstva školstva SR.

        • Informácie k otvoreniu šk. roka 2020/2021
          • Informácie k otvoreniu šk. roka 2020/2021

          • Riaditeľ  Základnej školy  Vám oznamuje, že  začiatok školského roka 2020/2021 sa uskutoční v stredu 2.9.2020 o 7:30. Pri vstupe do areálu ZŠ sú rodičia a žiaci povinní nosiť rúško. Žiaci pred vstupom do budovy odovzdajú podpísané vyhlásenie rodiča a prejdú do svojej triedy. Bez vyplneného vyhlásenia žiak nebude môcť vstúpiť do budovy. Je potrebné, aby si žiaci doniesli  písacie potreby a rúško.

            Pred nástupom do školy si prosím dôkladne preštudujte organizačné pokyny tu: Organizacia_vyucovania_v_ZS_pre_skolsky_rok_2020_pdf.pdf .

            Potrebné tlačivá nájdete na stránke školy - tu. 

             Vyhlasenie-zakonneho-zastupcu.pd       Zdravotny_dotaznik.pdf

            alebo si ich môžete prevziať v škole v čase od 8:00 do 12:00, alebo v predajni Mixík.

            Dňa 2.9.2020 bude ŠKD v prevádzke nebude, žiaci odídu zo školy o 9:00

            Školská jedáleň pre žiakov ZŠ bude v prevádzke od 3.9.2020, na stravu je potrebné sa prihlásiť najneskôr 2.9.2020 u vedúcej ŠJ, alebo na tel. čísle 0908792015. Od 3.9.2020 do 31.12. 2020 sú obedy dotované podľa dotácie v zmysle Zákona č. 544/2010 z.z. o dotáciách v pôsobnosti MPSVR SR.

        • Oznam pre rodičov žiakov 6.-9. ročníka
          • Oznam pre rodičov žiakov 6.-9. ročníka

          • Na základe usmernenia ministra školstva môžu dobrovoľne od 22.6 2020 nastúpiť do školy aj žiaci šiesteho až deviateho ročníka. Z organizačných dôvodov žiadame rodičov, aby najneskôr do stredy 17.6.2020 oznámili triednym učiteľom či ich dieťa nastúpi/nenastúpi do školy. Urobiť tak môžete prostredníctvom Edupage, alebo telefonicky. Aj pre žiakov 6. - 9. ročníka platí, že pri nástupe do školy je potrebné odovzdať vyplnené tlačivo o bezinfekčnosti a na stravu v školskej jedálni sa treba v prípade záujmu prihlásiť. Tlačivo o bezinfekčnosti si môžte vyzdvihnúť v škole, alebo stiahnuť tu: Priloha_vyhlasenie_o_zdravotnom_stave.pdf​​​​​​​

        • Oznámenie o prevádzke v období 15.6.-19.6.2020
          • Oznámenie o prevádzke v období 15.6.-19.6.2020

          • Základná škola s materskou školou, Ul.1.mája 144, Prašice

             

            Prevádzka v období 15.6.-19.6.2020

             

            MŠ - od 6:30 do 16:00

            ZŠ - ranná ŠKD od 6:30 do 7:15 v hlavnej budove

                  vyučovanie - od 7:30 - 1.-4. ročník - 4 vyučovacie hodiny

                                                           5. ročník - 5 vyučovacích hodín

                  ŠKD - 11:00 - 16:00 už v budove ŠKD

            Vyučovanie  bude prebiehať  so svojimi triednymi učiteľmi v triedach. Vstup do budovy zostáva tak ako predchádzajúce týždne, žiaci 1.-3. ročníka hlavný vchod a 4.- 5. ročník zadný vchod. Šatne sa z hygienických dôvodov nebudú naďalej používať.

            Stravovanie v školskej jedálni bude prebiehať za rovnakých podmienok, ako od 1.6.2020.

            Žiaci, ktorí chýbali viac ako 3 dni alebo prídu do školy prvýkrát sú povinní doniesť prehlásenie o bezifekčnosti.

             

          • Informácie  k nástupu žiakov do školy od 1.6.2020

          •  

            Riaditeľ školy oznamuje žiakom a ich zákonným zástupcom, že         od 1. júna 2020 (pondelok) obnovuje školské vyučovanie pre žiakov 1. až 5. ročníka. Účasť žiakov na vyučovaní je dobrovoľná. Zároveň sa obnovuje aj prevádzka školského klubu detí a prevádzka školskej jedálne.  Pre žiakov 6. až 9. ročníka a pre žiakov 1. až 5. ročníka, ktorých zákonní zástupcovia neprejavili záujem o výchovu a vzdelávanie žiaka v škole, bude naďalej zabezpečené dištančné vzdelávanie v rámci personálno- technických možností školy.

            Nástup do školy: 

            • Prvý deň pri vstupe do budovy žiak odovzdá vyhlásenie rodiča/zákonného zástupcu o bezinfekčnosti domáceho prostredia a bude mu odmeraná teplota  a dezinfikované ruky.V prípade, že žiak prejavuje príznaky ochorenia, alebo mu bola nameraná zvýšená telesná teplota alebo horúčka (37,0 oC a vyššia), žiak nebude prijatý do kolektívu. Meranie teploty a dezinfekcia sa budú vykonávať denne. Zákonný zástupca má zákaz vstupu do areálu školy, výnimkou je iba popoludňajšie vyzdvihnutie dieťaťa z ŠKD.  V prípade, že žiak bude chýbať v škole tri a viac dní, opäť prinesie vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie. Tlačivo je možné si stiahnuť v prílohe Priloha_vyhlasenie_o_zdravotnom_stave.docx, alebo Priloha_vyhlasenie_o_zdravotnom_stave.pdf   alebo prísť si osobne prevziať do školy(27.-29.5.2020 v čase od 8:00 do 12:00).
            • Vstup do budovy bude organizovaný dvomi vchodmi v čase od 7.10 do 7.30. (jeden vchod -  hlavný pre žiakov 1.-3. ročníka a druhý zadný /od telocvične/ pre žiakov 4. a 5. ročníka)
            • Žiaci prídu s rúškami na tvári. Zákonný zástupca zabezpečí pre svoje dieťa aj náhradné rúško a jednorazové papierové vreckovky.
            • Vo vstupnom vestibule si každý žiak vyzuje topánky a prezuje sa do prezuviek, topánky si vloží do vrecka na prezuvky a zoberie si ich so sebou do triedy. Šatne sa využívať nebudú.
            • Odíde do svojej triedy (skupiny), kde si môže rúško zložiť. Žiak má v taške rezervné rúško (pre prípad znečistenia svojho používaného rúška). Žiak nosí rúško všade vo vnútorných priestoroch základnej školy (okrem svojej skupiny) v interných a externých priestoroch školy.
            • Žiak nebude svojvoľne opúšťať triedu, prestávku bude tráviť vo svojej triede.
            • Vyučovanie v triedach 1.-4. ročníka: 4 vyučovacie hodiny

                                                                   5. ročník: 5 vyučovacích hodín

                                                                  Prevádzka ŠKD je do 15:30

            Na obed pôjdu žiaci podľa vopred pripraveného harmonogramu.

            • Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov základnej školy.
            • V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID_19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa  školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladné nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.

            Oznam pre stravníkov

            Vedúca jedálne žiada rodičov, aby záväzne nahlásili žiakov na obedy od 01.06.2020 na telefón ŠJ: 0908 792 015, alebo osobne vedúcej ŠJ Anne Palušovej. Tie deti ktoré chodili na obed do 13.03.2020 majú dotáciu na jeden obed  1,2 € podľa  Zákona č.544/2010 Z.z. o poskytovaní dotácie, tie deti ktoré neboli prihlásené do 13.03.2020 si budú celú čiastku na obed platiť t. j. 1,21 €. Obedy do obedárov je zakázané odnášať. Ak si žiak neodoberie nahlásené jedlo, náklady znáša zákonný zástupca a budú mu odpísané zo zábezpeky.

             

                        Ďakujeme za pochopenie a veríme, že spolu to zvládneme.

          • Oznam riaditeľa školy k hodnoteniu žiakov

          • Oznam riaditeľa školy k hodnoteniu žiakov v našej ZŠ v čase mimoriadnej situácie, zapríčinenej prerušením vyučovania v školách od 16.3.2020.  

            Na základe Usmernenia na hodnotenie žiakov v čase mimoriadnej situácie oznamuje vedenie školy, že pedagogická rada prerokovala ( per rollam) a riaditeľ školy rozhodol, že hodnotenie žiakov na konci školského roka bude tak, ako je uvedené v prílohe Hodnotenie_ziakov_na_konci_sk._roka_2019_2020_(1).pdf

        • Oznam pre rodičov detí ŠKD
          • Oznam pre rodičov detí ŠKD

          • Vážení rodičia, dňa 30.4.2020 t.j. vo štvrtok od 14:00 do 16:00 hod. si môžete prísť vyzdvihnúť zabudnuté veci   v budove ŠKD, prípadne v budove školy. Žiadame o dodržanie všetkých hygienických opatrení (rúško, rukavice).

        • Prihlášky na SŠ
          • Prihlášky na SŠ

          • Vážení rodičia žiakov 9. ročníkov, oznamujeme Vám, že podpisovanie prihlášok žiakov na stredné školy prebehne v dňoch 5. mája od 9:00 do 11:00 hod. a 6.mája od 15:00 do 17:00 hod. za prísneho dodržania všetkých hygienických opatrení (vstup do budovy školy s rúškom, rukavicami a vlastným  perom).

            Pri podpisovaní je potrebná osobná účasť žiaka aj zákonného zástupcu!